Desert cu napolitana - Retete Culinare

Desert cu napolitana


Pentru blat iti trebuie:
  • 7 albusuri
  • 1 cana zahar
  • 6 linguri faina
  • 250 g rahat
  • 250 g miez de nuca
  • 2 foi de napolitana.
Pentru crema iti trebuie:
  • 7 galbenusuri
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura faina
  • 1/2 pachet margarina
  • esenta de rom.
Pregatesti asa:
  1. Bati albusurile spuma cu o cana de zahar pana se topeste.
  2. Incorporezi faina usor, amestecand de jos in sus.
  3. Adaugi rahatul taiat cubulete mici si trecut prin faina si miezul de nuca taiat marunt.
  4. Amesteci usor pentru a se pastra bulele de aer din albus.
  5. Torni aluatul intr-o tava unsa si tapetata si o introduci la cuptor pentru 30-40 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca usor.
  6. Lasi sa se raceasca.
  7. Intr-o cratita, amesteci galbenusurile , zaharul, cacaoa, apa, faina, margarina si esenta de rom si pui la foc, amestecand continuu, pana se ingroasa.
  8. Lasi sa se raceasca.
  9. Asezi o foaie de napolitana, pui jumatate din crema, blatul de albus cu rahat, restul de crema si, la final, o foaie de napolitana.
  10. O dai la rece, dupa care o tai bucati.
  11. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Desert cu napolitana "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Desert cu napolitana - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.