Prajitura cu foi de zahar ars - Retete Culinare

Prajitura cu foi de zahar ars


Pentru foi iti trebuie:
  • 400 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 1 varf de lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 50 ml lapte fierbinte
  • 500 g faina
  • 2 galbenusuri
Pentru crema iti trebuie:
  • 200 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 150 g faina
  • 1 pachet margarina
  • 100 g zahar pudra
Pentru glazura iti trebuie:
  • 2 albusuri
  • 120 g zahar pudra
  • zeama de lamaie
  • 1 lingura cacao.
Pregatesti asa:
  1. Caramelizezi 200 g zahar, stingi cu 200 ml lapte, lasi pe foc trei minute, apoi dai la racit.
  2. Pentru crema, amesteci intr-un castron 200 ml lapte, trei galbenusuri, 150 g zahar, doua plicuri de zahar vanilat si 150 g faina.
  3. Fierbi pe aburi pana se ingroasa, lasi sa se raceasca si mixezi cu margarina, doua plicuri de zahar vanilat si 100 g zahar pudra.
  4. Pentru foi, freci doua galbenusuri cu 200 g zahar, adaugi ca la maioneza 200 ml ulei, torni amestecul cu zaharul caramelizat, un varf de lingurita de bicarbonat stins in 50 ml lapte fierbinte.
  5. Omogenizezi toate ingredientele si adaugi 500 g faina.
  6. Obtii un aluat mai moale, pe care il imparti in trei parti egale.
  7. Intinzi trei foi, pe care le coci pe dosul tavii aproximativ 10 minute fiecare.
  8. Dupa ce se racesc, le umpli cu crema.
  9. Pentru glazura marmorata, bati spuma doua albusuri, adaugi 120 g zahar pudra si storci putina zeama de lamaie.
  10. Intinzi pe prajitura cam 3/4 din spuma, iar restul o amesteci cu o lingurita de cacao si marmorezi cu ajutorul unei furculite.
  11. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu foi de zahar ars "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


2 Raspunsuri la "Prajitura cu foi de zahar ars" Prajitura cu foi de zahar ars - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
raluca Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de PrajituriRetete de Prajituri Fara nota
am inteles fiecare numar pentru ce este, dar nr 1 pentru ce este???

 
simona Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
atunci mai citeste numarul 4 ink o data.....torni amestecul cu zaharul caramelizat....adik ce ai facut la nr 1....bingo....




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.