Placintele cu scortisoara - Retete Culinare

Placintele cu scortisoara


Pentru aluat iti trebuie:
  • 600 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 100 ml lapte
  • 150 g unt
  • 1 esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf de sare.
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 200 ml lapte dulce
  • 2 lingurite scortisoara
  • 250 g zahar
  • 200 g nuci macinate
  • 2-3 mere.
Pentru decor iti trebuie:
  • 12 samburi de migdale
  • 1 lingurita zahar pudra.
Pregatesti asa:
  1. Freci drojdia cu o lingura de zahar, adaugi laptele caldut si doua linguri de faina si faci o maia pe care o lasi sa creasca 20 de minute.
  2. Amesteci cu restul ingredientelor si framanti pana obtii un aluat potrivit de tare, pe care-l lasi la loc cald, sa dospeasca, circa o ora.
  3. Intre timp, fierbi laptele cu zaharul, scortisoara si nuca macinata, pana se ingroasa.
  4. Cureti merele de coaja si samburi, le dai pe razatoarea mare, dupa care le adaugi in crema cu nuca si scortisoara.
  5. Lasi sa se raceasca.
  6. Pe o planseta, intinzi aluatul in foaie, pui deasupra crema de nuca cu mere si nivelezi intr-un sul cu lungimea de circa 40-45 cm.
  7. Tai 12 felii si le asezi una langa alta intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina.
  8. Asezi pe fiecare melcisor cate un sambure de migdale si mai lasi la crescut o jumatate de ora.
  9. Introduci forma la cuptor pentru 50 de minute.
  10. Cand se raceste, presari cu zahar pudra.
  11. Pofta buna!
Placintele cu scortisoara

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placintele cu scortisoara "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Placintele cu scortisoara" Placintele cu scortisoara - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
karima Nota: Retete de Placinte - Nota MaximaRetete de Placinte - Nota MaximaRetete de Placinte - Nota MaximaRetete de Placinte - Nota MaximaRetete de Placinte Fara nota
E foarte usor de facut,putine ingrediente,ptr mine incepatoare...e perfect,dar cred ca-i gustoasa ca-mi plac toate ingredientele...aromata!




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.