Tort glazurat - Retete Culinare

Tort glazurat


Pentru blat iti trebuie:
  • 5 oua
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 50 g faina
  • 50 g pesmet
  • 50 g nuci macinate
Pentru crema iti trebuie:
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 4 linguri lapte dulce
  • 200 g unt
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 100 g miez de nuca rupt bucati mari.
Pentru glazura iti trebuie:
  • 300 g ciocolata de menaj
  • 100 g unt
  • 4 linguri lapte.
Pregatesti asa:
  1. Freci untul cu zaharul pana se formeaza o crema spumoasa.
  2. Adaugi galbenusurile pe rand, amestecand bine pana se incorporeaza fiecare, apoi nucile macinate, faina si pesmetul.
  3. La sfarsit, adaugi albusurile batute spuma tare.
  4. Torni compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili si o introduci in cuptorul incins pentru 40 de minute, la foc potrivit.
  5. Pui toate ingredientele pentru crema, mai putin nuca, intr-o craticioara, asezata in bain-marie, bati cu telul sau amesteci permanent pana se ingroasa.
  6. O iei de pe foc si o lasi sa se raceasca, dupa care adaugi miezul de nuca.
  7. Pentru glazura, topesti ciocolata pe baie de aburi, adaugi untul si laptele, amestecand bine pana se ingroasa.
  8. Tai un capac gros de 2 cm la blat, scobesti miezul, lasand pe margine si la fund o grosime de 1-2 cm.
  9. Pui in interiorul blatului crema, asezi capacul si torni glazura deasupra.
  10. O intinzi uniform cu ajutorul unei lame de cutit umede si dai la rece pentru cateva ore.
  11. Pofta buna!
Tort glazurat

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort glazurat "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort glazurat - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.