Blat spumos cu crema de branza - Retete Culinare

Blat spumos cu crema de branza


Pentru blat iti trebuie:
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 4 biscuiti cu cereale
  • 3 linguri unt
  • 2 galbenusuri.
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 200 g branza de vaci cremoasa
  • 400 g piure de dovleac bine scurs
  • 200 g zahar brun
  • 5 oua
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri rom.
Pentru decor iti trebuie:
  • 150 ml topping de caramel
  • 200 g frisca.
Pregatesti asa:
  1. Amesteci cu mixerul nucile macinate, faina, zaharul, biscuitii macinati, pana cand se uniformizeaza amestecul.
  2. Adaugi untul si galbenusurile, amesteci din nou, apoi torni compozitia intr-o forma rotunda detasabila tapetata cu hartie si coci, la foc iute, timp de 10 minute.
  3. Scoti din cuptor si lasi blatul sa se raceasca in forma.
  4. Amesteci piureul de dovleac bine scurs cu faina, scortisoara,praful de sare si romul.
  5. Separat, mixezi branza cremoasa cu zaharul brun si ouale.
  6. Opresti 1/4 din crema de branza, iar in restul adaugi treptat compozitia de dovleac, amestecand mereu, pana se incorporeaza tot, iar compozitia este omogena.
  7. Torni amestecul de dovleac cu branza peste blatul din forma, pui crema de branza oprita si asezi forma in bain-marie, la cuptor, la temperatura potrivita, pana cand compozitia se incheaga si se rumeneste usor la suprafata.
  8. O scoti din cuptor, o lasi sa se raceasca si abia dupa aceea o scoti din forma.
  9. O asezi pe un platou si o decorezi cu frisca si cu topping de caramel.
  10. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Blat spumos cu crema de branza "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Blat spumos cu crema de branza - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.