Dovlecei gratinati - Retete Culinare

Dovlecei gratinati


Iti trebuie:
  • 300 g carne tocata de pui
  • 3-4 linguri pesmet
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 legaturi patrunjel
  • sare
  • piper
  • 3-4 dovlecei cu coaja verde
  • un ardei verde
  • 2 ardei rosii
  • 50 g unt
  • 30 ml ulei
  • 2 rosii
  • 100 g parmezan.
Pregatesti asa:
  1. Se curata usturoiul, se taie marunt si se caleste in putin ulei.
  2. Se adauga carnea de pui si se calesc in continuare la foc mic.
  3. Se condimenteaza cu sare si piper.
  4. La sfarsit, se adauga pesmetul si se lasa sa se racoreasca.
  5. Dovleceii se spala bine si se taie felii medii.
  6. Se condimenteaza cu sare si piper si apoi se prajesc in uleiul incins.
  7. Se lasa sa se rumeneasca uniform si apoi se scot in sita sa se scurga.
  8. Se tapeteaza tava cu unt si pesmet, se aranjeaza dovleceii, se pune compozitia de carne, se acopera cu dovlecei iar, pe deasupra, se pun rondele de rosii.
  9. Se baga la cuptor, iar intre timp se pregatesc ardeii.
  10. Se spala, se curata de samburi si se taie cubulete.
  11. Se perpelesc in unt, se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste dovlecei.
  12. Se servesc ornati cu parmezan si patrunjel proaspat.
  13. Pofta buna!
Dovlecei gratinati

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Dovlecei gratinati "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Dovlecei gratinati - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.