Tort cu pere si migdale - Retete Culinare

Tort cu pere si migdale


Pentru blat iti trebuie:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • un praf de sare
  • 80 g faina
  • 80 g amidon alimentar
  • o lingura suc de lamiae
  • 125 g unt
  • faina si unt pentru forma de copt

Pentru crema iti trebuie:

  • 4 galbenusuri
  • 8 pere mici
  • 80 g dulceata de pere
  • 80 g jeleu de lamiae
  • 4 pliculete gelatin
  • 200 g frisca
  • coaja si sucul de la 2 portocale

Pentru decor iti trebuie:

  • 100 g fulgi de migdale
  • 100 g frisca

Pregatesti asa:

  1. Ouale se bat spuma cu zaharul si se adauga un praf de sare.
  2. Se freaca untul si se amesteca bine cu faina si amidonul, apoi cu ouale batute.
  3. Se unge forma de tort cu putin unt, se presara cu faina si se toarna compozitia pentru blat.
  4. Se pune la copt timp de aproape 30 de minute in cuptorul preincalzit.
  5. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
  6. Se inmoaie foile de gelatin in apa calduta.
  7. Se curate de coaja 3 pere si se dau pe razatoarea cu gauri fine.
  8. Restul de pere se curata de coaja si se taie felii subtiri.
  9. Galbenusurile se bat bine cu zaharul la bain-marie, pana se formeaza o crema fina.
  10. Se adauga apoi gelatina inmuiata, perele rase si coaja de portocala si se amesteca totul la bain-marie.
  11. Se lasa sa se raceasca si se adauga frisca.
  12. Blatul de tort se taie in doua foi.
  13. Se aseaza prima jumatate de blat pe un platou, se insiropeaza cu sucul de portocale si se intinde pe deasupra un strat subtire de dulceata de pere.
  14. Peste dulceata se adauga un strat de felii de pere si unul de crema de pere.
  15. Se pune al doilea blat, se insiropeaza cu suc de portocale, se acopera cu jeleu de lamiae, felii de pere si crema.
  16. Tortul se imbraca in frisca si se decoreaza cu fulgi de migdale si cu capsuni.
  17. Pofta buna!
Tort cu pere si migdale

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu pere si migdale "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Tort cu pere si migdale" Tort cu pere si migdale - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
SILVIA Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota Maxima Fara nota
un tort fin, imi place!!!!!




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.