Prajitura cu glazura de bezea si nuci - Retete Culinare

Prajitura cu glazura de bezea si nuci


Iti trebuie:
  • 10 oua
  • 2 cani faina
  • 2 cani zahar
  • 10 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
  • caise din compot
  • 3 linguri cacao
Pentru bezea iti trebuie:
  • 4 albusuri
  • 250 g zahar
Pentru caramel iti trebuie:
  • 150 g miez nuca
  • 50 g zahar
  • 20 ml apa
Pentru ornare iti trebuie:
  • alune de padure
  • alune in coaja
Pregatesti asa:
  1. Pentru blat, se bat bine albusurile cu zaharul.
  2. Separat, se amesteca galbenusurile cu uleiul, zaharul vbanilat si un praf de sare, apoi se toarna peste albusurile batute spuma si se incorporeaza faina si cacaoa.
  3. Se unge o tava cu ulei, apoi se toarna compozitia de prajitura.
  4. Se lasa la foc potrivit, timp de 40 de minute, in cuptorul incins in prealabil.
  5. Intre timp, se feliaza caisele.
  6. Pentru bezea, se bat bine albusurile cu mixerul, iar apoi se continua 5-6 minute pe baie de abur dupa care se pun deoparte.
  7. Dupa ce s-a rumenit prajitura, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
  8. Apoi se taie in 2 straturi.
  9. Se pune primul strat inapoi in tava, se unge cu jumatate din compozitia de bezea, se pun feliile de caise, apoi se pune celalalt strat de blat, peste care se toarna restul de bezea.
  10. Tava se mai da la cuptor 10 minute.
  11. Intre timp, se caramelizeaza nuca cu zaharul topit in apa.
  12. Dupa ce s-a scos tava din cuptor, se pune deasupra miezul de nuca caramelizat si se taie in bucati potrivite.
  13. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu glazura de bezea si nuci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu glazura de bezea si nuci - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.