Rulada cu crema de nuca - Retete Culinare

Rulada cu crema de nuca


Iti trebuie:
  • 300 g faina
  • un pachet unt
  • 50 g lapte
  • un ou intreg
  • un galbenus
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 50 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • 25 g drojdie
  • 500 g nuca macinata
  • esenta de rom
  • 50 g stafide
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un galbenus pentru uns.
Pregatesti asa:
  1. Pentru aluat, se amesteca drojdia cu 20 g zahar, o lingura de faina si laptele cald.
  2. Se lasa la dospit, la loc caldut, in jur de 20 de minute.
  3. In alt vas, se amesteca faina cu untul, oul intreg si galbenusul, praful de copt, praful de sare si 2-3 linguri zahar pudra.
  4. Totul se framanta bine si se adauga drojdia dospita.
  5. Se framanta in continuare, pana cand aluatul devine pufos.
  6. Coca obtinuta se imparte in 2 parti egale.
  7. Untre timp se pregateste umplutura.
  8. Nuca macinata se opareste cu un sirop facut din 100 ml apa si restul de zahar.
  9. Se adauga coaja de lamaie, stafidele, plicul de zahar vanilat si 2-3 picaturi esenta de rom.
  10. Se amesteca si se lasa sa se raceasca, apoi se imparte in doua.
  11. Se intind cele doua aluaturi pe o planseta, in strat subtire, apoi se pune umplutura care se uniformizeaza si se ruleaza.
  12. Se pregatesc 2 tavi de chec, se ung cu unt si se tapeteaza cu hartie pentru copt, apoi se pun aluaturile rulate.
  13. Se lasa 20 de minute, la loc caldut, acoperite cu un servet.
  14. Inainte de a baga tavile in cuptorul incins in prealabil, se ung ruladele cu galbenus de ou.
  15. Se lasa la foc potrivit 45 de minute.
  16. Dupa ce s-au rumenit, se scot din cuptor si se servesc dupa ce s-au racit.
  17. Pofta buna!
Rulada cu crema de nuca

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Rulada cu crema de nuca "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Rulada cu crema de nuca - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.