Tarta cu branza si spanac - Retete Culinare

Tarta cu branza si spanac


Pentru aluat iti trebuie:
  • 250 g faina
  • 5 oua
  • un varf cutit de sare
  • 125 g unt
  • 1-2 linguri de apa rece.
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 200 g spanac
  • 250 g somon file
  • o ceapa
  • o lingura ulei
  • 150 g branza gorgonzola
  • 100 g branza de vaci
  • 50 g cascaval ras
  • 2 oua
  • o lingura gris
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • dafin
  • cimbru.
Pregatesti asa:
  1. Se cerne faina, se face o scobitura la mijloc si se adauga un ou si sare.
  2. Se adauga untul taiat cubulete si se framanta repede.
  3. Se adauga treptat apa si se amesteca pana cand se obtine un aluat sfaramicios.
  4. Se inveleste aluatul intr-o folie de plastic si se lasa la rece pentru 40 de minute.
  5. Intre timp, se prepara umplutura.
  6. Se pune spanacul la oparit in apa cu sare.
  7. Cand s-a inmuiat, se scoate, se scurge de apa si se toaca marunt cu cutitul.
  8. Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in putin ulei.
  9. Peste ea, se adauga spanacul si brana gorgonzola taiata cubulete.
  10. Se amesteca totul, pana se topeste branza.
  11. Se adauga si restul ingredientelor:oul, branza de vaci, cascavalul ras, somonul taiat bucati si pesmetul.
  12. Se amesteca putin, dupa care se iau de pe foc.
  13. Se tapeteaza forma de tarta cu unt si faina, se intinde aluatul, se inteapa cu furculita, dupa care se pune umplutura.
  14. Se dau la cuptorul incins pentru circa 30 de minute.
  15. Cu 5 minute inainte de a fi gata, se amesteca un ou batut cu cascaval ras si se pune peste tarta.
  16. Se mai lasa catvea minute, dupa care se scoate.
  17. Pofta buna!
Tarta cu branza si spanac

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta cu branza si spanac "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tarta cu branza si spanac - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.