Ciorba de burta - Retete Culinare

Ciorba de burta


Iti trebuie:
  • 1 kg burta de vita
  • un os de vita
  • 2 morcovi
  • o gulie
  • 2 radacini patrunjel
  • o telina mica
  • o lingura piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • o jumatate de ardel rosu
  • 1 ardel iute
  • 400 g smantana
  • 6 catei de usturoi
  • 4 linguri sare grunjoasa
  • 2 linguri ulei
  • 7 linguri otet.
Pregatesti asa:
  1. Se taie burta bucatele mici astfel incat sa poate fi usor de luat cu lingura.
  2. Se spala in 5 ape in care se adauga cate o lingura de otet, dupa care se pune intr-o strecuratoare si se freaca bine cu 2 linguri de sare grunjoasa.
  3. Se spala sub un jet de apa dupa care se pune intr-un bol cu apa rece si 2 linguri otet.
  4. Se lasa sa stea o ora.
  5. Intre timp se curata gulia, patrunjelul, telina si un morcov si se pun la fiert in 4 l de apa alaturi de dafin, piper si osul de vita.
  6. Se lasa sa fiarba aproximativ o ora, dupa care se strecoara supa obtinuta.
  7. Se curata celalalt morcov si ardelul si se dau pe razatoare.
  8. Se spala bine oala si se pune in ea 2 linguri ulei.
  9. Se caleste morcovul si ardieul razuit 5 minute, dupa care se adauga peste ei supa strecurata si 2 linguri de sare.
  10. Se pune si burta si ardieul iute taiat rondele si se lasa sa fiarba la foc mediu 40 de minute, pana cand bucatelele de burta s-au inmuiat bine.
  11. Se pune smantana intr-un bol si se dizolva cu 5 polonice de ciorba fierbinte.
  12. Se toarna incet in oala cu ciorba si se amesteca usor sa nu se branzeasca.
  13. Se curata si cateii de usturoi, se zdrobesc cu podul palmei si se pun in ciorba.
  14. Se mai lasa sa fiarba 5 minute, dupa care se ia de pe foc.
  15. Se serveste calda cu ardei iute si smantana dupa gust.
  16. Pofta buna!
Ciorba de burta

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Ciorba de burta "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Ciorba de burta - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.