Prajitura fulg de zapada - Retete Culinare

Prajitura fulg de zapada


Pentru blat iti trebuie:
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 150 g unt
  • 100 g smantana
  • 1 ou
  • un praf de copt
Pentru crema iti trebuie:
  • 5 linguri faina
  • 200 g unt
  • 1/2 litru lapte
  • 200 g zahar pudra
  • 2 lamai intregi (coaja si zeama)
Pregatesti asa:
  1. Se prepara mai intai blatul, punandu-se zaharul la topit, pana se caramelizeaza.
  2. Se adauga o cana de apa fierbinte si se lasa pe foc pana cand zaharul se topeste complet.
  3. Untul se amesteca bine cu oul intreg, cu smantana si siropul de zahar ars.
  4. Se adauga faina, praful de copt si se framanta cu mana coca.
  5. Aluatul astfel format se imparte in patru.
  6. Se intinde fiecare bucata, separat, pe fundul tavii unse in prealabil cu unt, si se coace, la foc mic, pana capata o culoare aurie.
  7. Dupa ce sunt scoase de la cuptor, foile se pun unele peste altele si se lasa la racit.
  8. Crema se prepara incorporand faina in lapte si amestecand continuu pe foc pana se ingroasa.
  9. Cand e gata, se da la o parte si se lasa la racit.
  10. Se rade coaja de la lamaie si se stoarce sucul, in crema de lapte racita se incorporeaza untul, zaharul, zeama de lamaie si coaja rasa.
  11. Cand toate sunt gata, se aranjeaza prajitura.
  12. Un blat, un rand de crema, pana se asaza toate cele 4 foi.
  13. Prajitura se tine la frigider cel putin 12 ore.
  14. Apoi se taie si se pudreaza cu zahar.
  15. Pofta buna!
Prajitura fulg de zapada

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura fulg de zapada "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


2 Raspunsuri la "Prajitura fulg de zapada" Prajitura fulg de zapada - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
rahela Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
am o intrebare legat de crema de la prajitura, dupa ce se raceste amestecul de lapte si faina, untul se amesteca cu mixerul impreuna cu zaharul si lamaia? nu se taie crema?vreau sa fac prajitura si nu sunt sigura daca am inteles eu bine.multumesc pt intelegere:)daca se poate raspunsul pana maine:)

 
zeresliliana Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri Fara nota
nu am pregatit prajitura dar arata bine si sper sa fie si buna




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.