Cozonaci moldovenesti deliciosi - Retete Culinare

Cozonaci moldovenesti deliciosi


Pentru aluat iti trebuie:
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • un cub drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 600 g faina
  • un praf de sare.
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 600 g nuca macinata
  • 4 linguri cacao
  • 3 linguri lapte praf
  • 5 linguri zahar
Pregatesti asa:
  1. Intr-o cratita, se pune untul la topit, apoi se stinge focul.
  2. Se adauga laptele si zaharul peste untul fierbinte si se amesteca bine.
  3. Intr-un bol, se amesteca bine drojdia cu ouale si praful de sare, pana se obtine o pasta omogena.
  4. Se adauga amestecul de lapte si unt peste cel de drojdie si se omogenizeaza totul.
  5. Se toarna si faina si se framanta un aluat elastic, care sa nu se lipeasca de maini.
  6. Se acopera vasul cu un servet si se lasa la crescut, cam o ora, pana isi dubleaza volumul.
  7. Intre timp, se pregateste umplutura.
  8. Peste nuca macinata se adauga cacaua, zaharul, laptele praf si se amesteca totul bine.
  9. Se adauga cam 150 ml apa calduta si se omogenizeaza totul, pana se obtine o pasta de consistenta unui gem.
  10. Cand aluatul a crescut, se imparte in doua parti egale.
  11. Fiecare parte se imparte din nou in doua parti egale si se formeaza din bucatile rezultate 4 bile de coca.
  12. Din fiecare bila se intinde cate o foaie subtire, avand grija sa fie egale intre ele.
  13. Se intinde pe fiecare foaie cate un strat uniform de umplutura, apoi se fac rulouri subtiri.
  14. Se impletesc cate doua rulouri, prin rasucire, obtinandu-se astfel doi cozonaci spiralati.
  15. Tavile de cozonac se ung cu putin ulei.
  16. Se asaza cozonacii in tavi si se lasa, cam o ora, sa mai creasca, la cald.
  17. Apoi, se ung deasupra cu ou batut si se introduc in cuptorul preincalzit, la foc potrivit.
  18. Cand sunt rumeniti frumos deasupra, se scot cozonacii din cuptor, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se scot din tavi, se acopera cu servet de bumbac si se lasa sa se raceasca bine.
  19. Pofta buna!
Cozonaci moldovenesti deliciosi

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cozonaci moldovenesti deliciosi "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


4 Raspunsuri la "Cozonaci moldovenesti deliciosi" Cozonaci moldovenesti deliciosi - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
alina Nota: Retete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota Maxima Fara nota
super tare!!!!!!

 
bbbbb Nota: Retete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota Maxima Fara nota
foarte tare super!!!!!!!

 
caty Nota: Retete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota Maxima Fara nota
azi am facut...mi-au iesit super!!!

 
aglmai Nota: Retete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota Maxima Fara nota
super




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.