Cozonaci cu nuca - Retete Culinare

Cozonaci cu nuca


Pentru aluat iti trebuie:
  • un cub drojdie proaspata
  • 60 g zahar
  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 60 g unt
  • un praf de sare
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • unt si faina pentru tapetat tava de copt
  • zahar pudra pentru ornat
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 500 g nuca macinata
  • 250 ml lapte
  • o lingura rom
  • 100 g cacao
  • 120 g zahar
Pregatesti asa:
  1. Se dizolva drojdia, impreuna cu doua linguri de zahar si doua linguri de faina in 4 linguri de lapte caldut.
  2. Se amosteca bine, apoi se lasa sa creasca maiaua, la cald.
  3. Intr-un    vas se toarna faina.
  4. Se face o gropita la mijloc si se adauga maiaua, restul de zahar, un ou batut cu restul de lapte, sarea, untul topit si coaja de lamaie.
  5. Se framanta bine, apoi se lasa sa creasca, la cald.
  6. Intre timp, se prepara umplutura.
  7. Se amesteca bine nuca macinata cu laptele; romul, cacaua si zaharul, pana se obtine o pasta omogena
  8. Se intinde o foaie din aluat, potrivit de groasa.
  9. Se intinde umplutura in strat uniform, apoi se ruleaza.
  10. Se asaza apoi in tava de cozonac, unsa si tapetata cu faina in prealabil.
  11. Se unge deasupra cu ou batut si se cresteaza de doua, trei ori pe lung.
  12. Se mai lasa sa creasca in tava, la cald, cam 15 minute.
  13. Se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc iute, timp de 15 minute, apoi se reduce focul, la mic, si se mai lasa inca o jumatate de ora.
  14. Cand e gata, se scoate din tava si se pudreaza cu zahar.
  15. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cozonaci cu nuca "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Cozonaci cu nuca - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.