Cozonaci deliciosi cu mac - Retete Culinare

Cozonaci deliciosi cu mac


Pentru aluat iti trebuie:
  • 500 g faina
  • 42 g sau un cub drojdie proaspata
  • 70 g zahar
  • un ou
  • 150 g unt moale
  • un praf de sare
  • 250 ml apa calduta
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 500 g mac fierbinte
  • 50 g unt
  • o lingurita scortisoara pulbere
  • 50 g stafide
  • 50 g nuca macinata
  • un ou
Pentru glazura iti trebuie:
  • 200 g zahar pudra
  • 20 ml rom.
Pregatesti asa:
  1. Drojdia se dizolva in apa calduta, impreuna cu zaharul.
  2. Se pune faina pe blatul de lucru, se face o gropita la mijloc, se toarna maiaua din drojdie, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta aluatul.
  3. Cand se obtine o coca omogena se pune intr-un vas, se acopera cu un servet si se lasa sa creasca, la cald, cam o ora.
  4. Intre timp, se pregateste umplutura.
  5. Intr-un vas, se pun semintele de mac si se toarna peste ele laptele fierbinte.
  6. Se amesteca bine, apoi se lasa cam 5 minute sa se umfle.
  7. Cand s-a racit bine amestecul de mac cu lapte, se adauga untul, scortisoara, stafidele, nuca si oul, se omogenizeaza compozitia si lasa deoparte.
  8. Dupa ce aluatul a crescut, se intinde din el o foaie mai groasa, cam de 0,5 cm grosime.
  9. Se intinde umplutura uniform peste foaia de aluat, apoi se ruleaza cu grija.
  10. Se tapeteaza tava de cozonac cu hartie de copt, se asaza cozonacul in tava si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ o ora.
  11. Pentru siguranta, se face testul scobitorii, pentru a vedea cand e gata.
  12. Imediat dupa ce se scoate din cuptor, cozonacul se scoate din tava si se glazureaza cu un strat gros de glazura facuta din zaharul pudra amestecat cu rom si putina apa calduta.
  13. Pofta buna!
Cozonaci deliciosi cu mac

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cozonaci deliciosi cu mac "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Cozonaci deliciosi cu mac - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.