Cozonac parfumat - Retete Culinare

Cozonac parfumat


Iti trebuie:
  • 30 g drojdie uscata
  • 600 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 3 linguri lapte
  • 3 oua
  • cojile de la o portocala si de la o lamaie
  • 200 g stafide (albe si rosii)
  • 100 g caise uscate
  • migdale prajite si pisate
  • sare
Pregatesti asa:
  1. Se omogenizeaza drojdia uscata in trei linguri cu lapte cald si se amesteca apoi cu o lingurita de faina, lasand aluatul sa creasca, la caldura, cam 20-30 de minute.
  2. In faina proaspat cernuta se amesteca drojdia preparata, sarea, adaugand pe rand untul moale, zaharul si ouale.
  3. Aluatul astfel format se framanta bine pana devine usor de modelat.
  4. Se adauga stafidele, caisele taiate marunt, migdalele si coaja de lamaie si portocala (rase fin).
  5. Se unge bine cu unt o cratita cu pereti inalti si se tapeteaza cu faina.
  6. Tot aluatul, sub forma de minge, se pune in cratita.
  7. Se lasa la crescut cam o ora, intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop curat si putin umezit.
  8. Apoi se unge cu ou batut si se baga in cuptorul preincins, la foc mic, 45 de minute.
  9. Pofta buna!
Cozonac parfumat

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cozonac parfumat "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Cozonac parfumat" Cozonac parfumat - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
amalia Nota: Retete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota Maxima Fara nota
nota 10




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.