Cozonac sarbesc - Retete Culinare

Cozonac sarbesc


Iti trebuie:
  • 250 g zahar tos
  • 250 g unt
  • 300 g faina
  • 6 oua
  • 80 g stafide
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 50 g zahar pudra
  • o lamaie
  • un praf de copt
  • o lingurita sare
Pregatesti asa:
  1. Se separa albusurile de galbenusuri, care se amesteca bine cu 100 g zahar tos si sare, pana se omogenizeaza compozitia.
  2. Se adauga untul aproape topit si se amesteca in continuare vartos.
  3. Separat, se bat albusurile spuma, intr-un bol, se adauga restul de zahar, stafidele - care in prealabil au stat la inmuiat in apa, coaja de lamaie (rasa fin) si scortisoara.
  4. Se amesteca toata compozitia, apoi se pune si compozitia cu galbenusuri.
  5. Se adauga treptat faina, in ploaie, praful de copt stins cu zeama de lamaie si se toarna in forme de cozonac, unse cu margarina si tapetate cu faina.
  6. Dupa ce s-au copt, se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca, se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
  7. Pofta buna!
Cozonac sarbesc

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cozonac sarbesc "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Cozonac sarbesc - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.