Prajitura cu ciocolata si visine - Retete Culinare

Prajitura cu ciocolata si visine


Pentru blat iti trebuie:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 100 ml unt topit
  • 4 linguri cacao
  • 10 linguri migdale macinate
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt stins in lapte
Pentru crema iti trebuie:
  • 300 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri esenta de migdale
  • 30 ml lapte dulce
  • 4 galbenusuri
  • visine din visinata sau confiate
  • 2-3 linguri coniac
  • 20 ml visinata
  • zahar pudra
  • 100 g ciocolata
Pregatesti asa:
  1. Se separa ouale, galbenusurile se freaca cu un praf de sare si cu untul topit si racit in prealabil.
  2. Albusurile se bat spuma.
  3. Se adauga zaharul in ploaie, crema de galbenusuri, migdalele macinate, praful de copt, zaharul vanilat, faina si cacaua cernute.
  4. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, se intinde uniform si se baga in cuptorul cald.
  5. Untul pentru crema se lasa la temperatura camerei.
  6. Zaharul, galbenusurile si laptele se pun sa fiarba si se obtine compozitia pentru crema de ciocolata.
  7. Se lasa la racit si apoi se incorporeaza treptat cu untul moale.
  8. Se adauga coniacul si, la sfarsit, cacaua cernuta, amestecandu-se usor.
  9. Ciocolata se topeste la baie de aburi cu putin ulei sau unt.
  10. Se inmoaie visinele in ciocolata si apoi se lasa la racit.
  11. Se scoate blatul din cuptor, se lasa sa se racoreasca si se taie.
  12. Blatul se stropeste cu visinata si se pun visinele.
  13. Se intinde crema intr-un strat mai gros, se asaza a doua foaie de tort, se preseaza usor si se da la rece.
  14. Se orneaza cu visinele trase in ciocolata si se pudreaza cu zahar.
  15. Pofta buna!
Prajitura cu ciocolata si visine

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu ciocolata si visine "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


3 Raspunsuri la "Prajitura cu ciocolata si visine" Prajitura cu ciocolata si visine - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
Ioa :) Nota: Retete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota Maxima Fara nota
Daca blatul este insiropat bine nu doar stopit, crema mai e ok??

 
maria Nota: Retete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota Maxima Fara nota
nota maxima, o prajitura excelenta

 
mariana Nota: Retete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota Maxima Fara nota
Super buna!




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.