Placinta cu carne de pui - Retete Culinare

Placinta cu carne de pui


Iti trebuie:
  • 2 bucati piept de pui
  • 3 cepe albe medii
  • 300 g smantana
  • 200 g unt
  • 500 g faina alba
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 ml ulei de prajit
  • 2 lingurite sare
  • piper, dupa gust
Pregatesti asa:
  1. Untul se taie cubulete si se lasa la inmuiat 10-15 minute.
  2. Peste unt, se pun faina, bicarbonatul de sodiu si o lingurita de sare.
  3. Se faramiteaza untul cu mainile.
  4. Se adauga smantana si se framanta.
  5. Se pune aluatul la frigider.
  6. Se taie ceapa pestisori si se caleste in ulei, pana se inmoaie.
  7. Se scoate din ulei si se pune in farfurie.
  8. Pieptul de pui se taie cubulete si se caleste in uleiul ramas in tigaie pana se albeste.
  9. Apoi se scoate si se amesteca cu ceapa, cu 3 linguri de smantana, o lingurita de sare si cu piper.
  10. Se scoate aluatul din frigider si se imparte in trei parti egale.
  11. Din 2/3 se intinde o foaie care se taie in patru si se tapeteaza cu ea patru forme termorezistente, de marime medie.
  12. Se toarna umplutura peste foaie.
  13. Se intinde deasupra a doua foaie, se taie in patru si se asaza peste umplutura.
  14. Se taie marginile.
  15. Din coca ramasa, se formeaza braduti, care se pun deasupra.
  16. In mijloc, se face o gaura in care se pun ravasele, invelite in folie de aluminiu pentru gatit.
  17. Se ung placintele cu galbenus de ou.
  18. Se lasa o ora la cuptor.
  19. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu carne de pui "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu carne de pui - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.