Caltabosi ca la bunica acasa - Retete Culinare

Caltabosi ca la bunica acasa


Iti trebuie:
  • inima, plamanii si splina de la porc
  • 500 g carne de porc de la ceafa
  • 500 g slanina de la ceafa
  • 200 g sorici
  • 100 g orez
  • 3-4 cepe
  • o lingura untura sau 2-3 linguri floarea soarelui
  • sare
  • piper negru macinat
  • un praf de nucsoara
  • un varf de lingurita ienibahar
  • intestine groase de porc.
Pregatesti asa:
  1. Inima, plamanii si splina se spala bine in apa rece si se oparesc separat.
  2. Dupa ce au dat in cateva clocote, se scot cu spumiera si se pun la fiert impreuna cu soriciul, carnea de la ceafa si slanina.
  3. Se adauga sare, se curata de spuma si se lasa sa fiarba bine.
  4. Dupa ce au fiert se scot din apa si se lasa sa se raceasca.
  5. Separat, se curata ceapa, se spala si se toaca marunt.
  6. Se caleste in untura sau in ulei.
  7. Dupa ce s-a calit, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  8. Se alege si orezul si se pune sa fiarba cu apa si sare.
  9. Dupa ce a fiert, se acopera cu un capac.
  10. Organele si carnea fiarta se taie bucatele si se dau prin masina de tocat.
  11. In pasta de carne se adauga ceapa calita, orezul si condimentele tocate.
  12. Se adauga sare si se framanta compozitia.
  13. Se umplu intestinele cu masina de facut carnati, se leaga la capete si se oparesc 20 de minute in zeama in care au fiert carnea si organele.
  14. Se scot, se inteapa cu un ac si se lasa sa se usuce.
  15. Se servesc proaspeti.
  16. Pofta buna!

Caltabosi ca la bunica acasa

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Caltabosi ca la bunica acasa "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Caltabosi ca la bunica acasa - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.