Ciolan de porc dulce acrisor - Retete Culinare

Ciolan de porc dulce acrisor


Iti trebuie:
  • 1 ciolan de porc
  • 500 g dovlecel
  • 300 g stafide
  • 3-4 linguri rom
  • 400 ml vin alb
  • sare
  • piper negru pisat si boabe
  • boia dulce sau iute
  • o lingura miere
  • 3-4 linguri ulei
  • 8 prune.
Pregatesti asa:
  1. Se pune ciolanul de porc la marinat in 300 ml vin cu boabe de piper.
  2. Se acopera cu folie de plastic si se lasa la rece pentru 4 ore.
  3. Intre timp, se curata dovlecelul, se unge cu miere, se aseaza pe o tava tapetata cu hartie pentru copt, alaturi de prune si se baga la cuptor.
  4. Dupa ce s-au rumenit se scot din cuptor.
  5. Ciolanul marinat se stropeste cu ulei, se condimenteaza cu sare, piper si boia si se unge cu miere, se stropeste cu apa si se baga in cuptorul incins, alaturi de dovleac.
  6. Stafidele se lasa la macerat in rom si vin.
  7. Dupa ce s-a rumenit ciolanul de porc, se scoate din cuptor, se feliaza si se serveste cu sosul acrisor de stafide si cu dovleacul taiat feliute si prunele coapte.
  8. Pofta buna!
Ciolan de porc dulce acrisor

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Ciolan de porc dulce acrisor "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Ciolan de porc dulce acrisor - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.