Curcan in crusta aurie - Retete Culinare

Curcan in crusta aurie


Iti trebuie:
  • 1 curcan
  • 2-3 morcovi
  • 2 dovlecei
  • un mar
  • 4 cartofi
  • sare
  • piper
  • ulei pentru uns
  • 100 g unt
  • 200 ml vin alb demidulce
  • 2 lingurite miere
  • 2 portocale
  • 2-3 bete scortisoara.
Pregatesti asa:
  1. Se curata curcanul de pielite, se spala in cateva jeturi de apa si se lasa la scurs pe un prosop absorbant.
  2. Se unge cu ulei, unt si miere atat in interior, cat si pe exterior, se condimenteaza cu sare si piper, se stropeste cu vinul alb si se lasa la rece pentru o ora.
  3. Intre timp se curata legumele.
  4. Cartofii si morcovii se fierb in apa cu sare.
  5. Merele si dovleceii se curata, se taie un bucati si se pun in interiorul curcanului impreuna cu morcovii fierti si taiati rondele, apoi i se leaga picioarele.
  6. Se tapeteaza o tava cu unt si ulei, se aseaza curcanul cu pieptul in jos si se baga in cuptorul cald.
  7. Se lasa sa se rumeneasca, apoi se intoarce cu pieptul in sus.
  8. Se orneaza cu rondele de portocala si se baga din nou la cuptor.
  9. Dupa ce s-a rumenit, se scoate din cuptor si se serveste cu rondele de portocala coapte, cartofii fierti si betisoare de scortisoara.
  10. Pofta buna!
Curcan in crusta aurie

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Curcan in crusta aurie "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Curcan in crusta aurie - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.