Sarmalute gustoase in foi de vita - Retete Culinare

Sarmalute gustoase in foi de vita


Iti trebuie:
  • 1 kg carne de porc
  • foi de vita
  • 2 cepe
  • 4 linguri orez
  • sare
  • piper
  • marar
  • 2 ardei
  • un ardei iute
  • 10 rosii
  • 100 ml suc de rosii
  • apa
  • 50 ml ulei
  • smantana
  • o jumatate de telina.
Pregatesti asa:
  1. Se spala orezul in trei ape, dupa care se lasa sa se inmoaie.
  2. Se spala frunzele de vita, se oparesc, dupa care se scurg si se trec printr-un jet de apa rece.
  3. Se spala ceapa si se taie in doua.
  4. Se da carnea cu ceapa prin masina de tocat, dupa care se amesteca cu orezul, cu sarea si cu piperul.
  5. Se taie partea fibroasa din mijlocul frunzelor de vita si se pune amestecul de carne si de orez.
  6. Se ruleaza fiecare frunza si se strange bine la capete.
  7. Se tapeteaza o oala cu frunzele ramase si se aseaza sarmalele.
  8. Se prepara sosul cu care se vor acoperi sarmalele: se mixeaza ardeii cu telina, cu rosiile decojite, cu ardeiul iute, cu sucul de rosii, cu sarea si piperul.
  9. Se amesteca sosul cu apa ( cat este necesara pentru a acoperi sarmalele), se pune si mararul tocat si se toarna peste sarmale.
  10. Se acopera cu un capac si se dau la fiert pentru circa 3 ore.
  11. Se servesc calde, cu mamaliguta.
  12. Pofta buna!
Sarmalute gustoase in foi de vita

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Sarmalute gustoase in foi de vita "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Sarmalute gustoase in foi de vita - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.