Prajitura cu nuci si alune - Retete Culinare

Prajitura cu nuci si alune


Pentru crema iti trebuie:
  • 150 g unt
  • 2 linguri rom
  • 4 galbenusuri
  • 4 lingurite cacao
  • 2 lingurite faina
  • 1 lingurita cafea instant
  • 150 g zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 ml lapte.
Pentru blatul rece iti trebuie:
  • 400 g biscuiti
  • 200 g nuci coapte
  • 150 g alune de padure macinate
  • 100 g fistic macinat
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 200 ml lapte dulce
  • 1-2 picaturi esenta de vanilie
  • 1-2 picaturi esenta de migdale
  • coaja de la 1 lamaie
  • coaja de la 1 portocala
  • 1 praf de sare.
Pentru ornat iti trebuie:
  • alune si nuci macinate
  • frunzulite de menta.
Pregatesti asa:
  1. Pentru inceput se pregateste crema.
  2. Galbenusurile, zaharul, laptele dulce , cafeaua, faina, cacaoa si vanilia se pun intr-un ibric si se lasa sa fiarba pe baie de aburi.
  3. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca.
  4. Se amesteca apoi cu untul moale si cu romul pana cand se obtine o crema fina de ciocolata.
  5. Separat, se prepara blatul.
  6. Se pun intr-un bol zaharul, untul, laptele, sarea, cacaoa si mirodeniile si se fierb 20 de minute la foc mediu.
  7. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
  8. Biscuitii se macina fin si se amesteca impreuna cu nucile coapte si macinate, cu alunele si cu fisticul.
  9. Se adauga coaja de lamaie si de portocala, si la sfarsit se toarna compozitia fiarta.
  10. Se amesteca bine si se obtine un aluat consistent.
  11. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se intinde compozitia de biscuiti.
  12. Pe deasupra se intinde crema de ciocolata.
  13. Se lasa 1-2 ore la rece, apoi se taie bucatele.
  14. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu nuci si alune "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu nuci si alune - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.