Prajitura cu caramel si nuca - Retete Culinare

Prajitura cu caramel si nuca


Pentru bezea iti trebuie:
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
Pentru blatul de nuca iti trebuie:
  • 6 oua
  • 12 linguri de nuca coapta si macinata
  • 6 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 3 linguri faina
Pentru crema caramel iti trebuie:
  • 100 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 ml lapte
  • 150 g nuca coapte
  • 4 galbenusuri
Pentru glazura iti trebuie:
  • 150 g ciocolata
  • 2 lingurite unt
  • nuci caramelizate
Pregatesti asa:
  1. Se separa ouale.
  2. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si se acopera cu o folie pentru a le folosi la crema caramel.
  3. Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga zaharul si vanilia si se bat continuu pentru circa 25 de minute..
  4. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna bezelele cu spritul.
  5. Se baga in cuptorul incins si se coc pentru inceput cu usa de la cuptor inchisa, apoi se intredeschide si se lasa sa se usuce.
  6. Dupa ce s-au copt, se scot si se aseaza pe un platou.
  7. Se separa ouale pentru blat, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, faina cernuta si nucile macinate.
  8. Compozitia se toarna intr-o tava de chec sau de cozonac tapetata cu hartie de copt.
  9. Se coace la foc potrivit.
  10. In acest timp se prepara crema caramel.
  11. Se caramelizeaza pentru inceput zaharul, se adauga untul, galbenusurile, laptele si nucile.
  12. Se fierb la baie de aburi pana cand se obtine o crema bine legata.
  13. Dupa ce s-a facut blatul, se scoate, se raceste, se taie in trei si se umple cu crema de caramel.
  14. Printre straturi se adauga bezele iar pe deasupra se glazureaza cu ciocolata topita in prealabil.
  15. Se orneaza dupa preferinte.
  16. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu caramel si nuca "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu caramel si nuca - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.