Tort delicios cu mere - Retete Culinare

Tort delicios cu mere


Pentru blat iti trebuie:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
Pentru crema de mere iti trebuie:
  • 1 kg mere
  • zeama de la 1 lamaie
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 plic gelatina
  • 2-3 lingurite esenta de migdale
  • 100 g zahar
Pentru crema alba iti trebuie:
  • 250 g branza mascarpone
  • 175 g zahar pudra
  • 5 galbenusuri
  • esenta de vanilie
Pentru ornat iti trebuie:
  • fulgi de ciocolata
Pregatesti asa:
  1. Se curata merele, se spala si se taie fasii subtiri, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun sa fiarba impreuna cu zaharul.
  2. Se amesteca usor sa nu se zdrobeasca si, dupa ce au fiert si au lasat zeama, se adauga gelatina inmuiata in prealabil.
  3. Se presara coaja de lamaie si se lasa sa se racoreasca in apa rece.
  4. Intre timp, se separa ouale, se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga galbenusurile unul cate unul si, la sfarsit, faina cernuta.
  5. Se amesteca usor cu telul pana se obtine o compozitie fina.
  6. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa aproximativ 40 de minute la foc mediu.
  7. Separat, se pun galbenusurile intr-un bol se plastic si se freaca cu zaharul pudra si cu esenta de migdale.
  8. In crema de galbenusuri se pune crema de branza si se amesteca cu mixerul.
  9. Dupa ce s-a copt blatul, se lasa la racit.
  10. Se aranjeaza pe un platou, se toarna merele, se intind uniform, si se baga la rece circa o ora.
  11. Dupa ce s-a intarit gelatina, se orneaza cu crema mascarpone si cu fulgi de ciocolata.
  12. Pofta buna!
Tort delicios cu mere

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort delicios cu mere "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort delicios cu mere - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.