Tort cu frisca si portocale - Retete Culinare

Tort cu frisca si portocale


Pentru blat iti trebuie:
  •  8 oua
  • 100 g zahar
  • 120 g faina
  • 300 g dulceata de portocale
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1/4 l lapte
  • 2 plicuri de gelatina granulata
  • 250 g smantana dulce.
Pregatesti blatul asa:
  1. Separi albusurile de galbenusuri freci spuma galbenusurile cu zaharul.
  2. Adaugi faina, apoi albusurile batute spuma.
  3. Ungi cu unt 2 tavi de cuptor, imparti aluatul pe fiecare dintre ele si-l coci in cuptorul incins timp de 8-10 minute.
  4. Dupa ce scoti cele 2 blaturi din cuptor si le lasi sa se raceasca, pe una dintre foi o ungi cu dulceata si o rulezi intr-o forma de sul.
  5. Lasi deoparte sa se odihneasca.
  6. Pui deoparte cealalta foaie de blat.
  7. Tai rulada in felii de 8-10 mm grosime si le asezi pe marginea unei salatiere.
Pregatesti umplutura asa:
  1. Amesteci galbenusurile cu zaharul.
  2. Fierbi laptele si adaugi in el amestecul precedent.
  3. Inmoi gelatina in apa rece, apoi o dizolvi in amestecul de lapte si galbenus.
  4. Bati smantana si o incorporezi.
  5. Decupezi 2 cercuri din blatul ramas.
  6. Versi 1/3 din preparatul lichid de mai sus in vasul garnisit cu rondele de rulada puse in cerc, apoi acoperi cu un cerc de blat, crema, rondele de rulada, crema si iar cerc de blat.
  7. Ornezi tortul cu frisca si cu felii de portocala.
  8. Pofta buna!
Tort cu frisca si portocale

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu frisca si portocale "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Tort cu frisca si portocale" Tort cu frisca si portocale - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
Ana Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota Maxima Fara nota
Este foarte bun si usor, doar ca as vrea o reteta si de dulceata de portocale, frumos ornat si cred ca e si gustos!




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.