Prajitura de sarbatoare - Retete Culinare

Prajitura de sarbatoare


Pentru blat iti trebuie:
  • 5 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g nuci sau alune maruntite
  • 2 linguri faina
Pentru crema iti trebuie:
  • 10 galbenusuri
  • 120 ml lapte
  • 100 gzahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 400 g unt
Pentru decor iti trebuie:
  • 50 g ciocolata alba
  • 40 g ciocolata neagra
Pregatesti blatul asa:
  1. Bati albusurile spuma cu un praf de sare.
  2. Adaugi treptat zaharul.
  3. Amesteci faina cu nucile macinate si o adaugi peste spuma de albusuri.
  4. Amesteci bine.
  5. Torni apoi compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coci in cuptorul preincalzit, la 160 de grade, timp de 20 de minute.
  6. Cand s-a copt, scoti blatul si il lasi putin la racit, apoi il tai in 3 parti.
Pregatesti crema asa:
  1. Amesteci laptele cu galbenusurile, cu zaharul si cu zaharul vanilat.
  2. Pui amestecul sa fiarba la foc mic, amestecand constant pana se ingroasa.
  3. Dai deoparte si lasi crema sa se raceasca.
  4. Mixezi untul pana devine crema.
  5. Adaugi crema racita peste unt si freci pana se incorporeaza.
  6. Umpli blaturile cu crema si le dai la rece cateva ore.
  7. Topesti ciocolata pe baie de aburi, fiecare separat.
  8. Ciocolata alba topita o intinzi pe o hartie de copt.
  9. Pui apoi ciocolata neagra, lasi sa se raceasca, rupi in bucati si decorezi cu ea prajitura, peste blatul de deasupra.
  10. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura de sarbatoare "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura de sarbatoare - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.