Tort din piscoturi si frisca - Retete Culinare

Tort din piscoturi si frisca


Iti trebuie:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 1 I lapte
  • 1 compot de ananas taiat cubulete
  • 1 ceasca de stafide
  • 1 pachet de piscoturi
  • 1 kg frisca
Pregatesti asa:
  1. Amesteci bine galbenusurile cu 2 pahare cu lapte si cu 250 g zahar.
  2. Fierbi amestecul in bain marie pana incepe sa se ingroase.
  3. Adaugi gelatina, dizolvata separat, in restul de lapte si lasi pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o smantana.
  4. lei amestecul de pe foc si adaugi albusurile batute spuma.
  5. Lasi compozitia la racit, apoi adaugi frisca batuta bine.
  6. Tapetezi o tava rotunda mai inalta (de tort) cu o folie de aluminiu sau cu hartie de copt si asezi pe peretii ei piscoturile, in pozitie verticala.
  7. Torni compozitia in tava, alternand straturi de crema cu straturi formate din bucati de ananas si stafide.
  8. Deasupra compozitiei asezi piscoturile orizontal, care vor forma baza blatului.
  9. Lasi tortul la frigider timp de 10-12 ore si apoi il rastorni pe un platou.
  10. Inlaturi folia de aluminiu si il ornezi cu frisca oprita.
  11. Decorezi tortul dupa bunul plac.
  12. Este un deliciu garantat si usor de realizat!
  13. Pofta buna!
Tort din piscoturi si frisca

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort din piscoturi si frisca "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


4 Raspunsuri la "Tort din piscoturi si frisca" Tort din piscoturi si frisca - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
Lucia Nota: Retete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun Fara nota
La ingrediente nu spuneti cata gelatina folositi. Cred ca e bun dar spuneti cata gelatina trebuie ca sa merg la sigur, sa nu ma dezamageasca.

 
Diana Nota: Retete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota Maxima Fara nota
Dar, daca nu am tava mare pot aseza piscoturile orizontal ?

 
anca Nota: Retete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota Maxima Fara nota
eu folosesc o cratita in loc de tava e de 3l spor la treaba si succes normal un plic de gelatina ajunge

 
denisa Nota: Retete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota Maxima Fara nota
Este foarte buna reteta!!!Am incercat-o si eu si a iesit excelent!Am pus 2 pliculete de gelatina si tortul a iesit perfect !!! Incercati si voi!!!Bravo ptr.reteta




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.