Prajitura in doua culori - Retete Culinare

Prajitura in doua culori


Pentru blatul galben iti trebuie:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
Pentru 2 blaturi maro iti trebuie:
  • 2 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri cu varf zahar
  • 8 linguri lapte
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
Pentru crema iti trebuie:
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 2 lamai
  • 400 g unt
  • 400 g zahar pudra
Pregatesti blatul galben asa:
  1. Bati albusurile spuma, adaugi zaharul si amesteci si galbenusurile.
  2. Adaugi faina, amesteci pana se omogenizeaza si coci blatul, la foc potrivit, circa 40 de minute.
Pregatesti blatul maro asa:
  1. Amesteci toate ingredientele pe rand, pana obtii un aluat care sa se poata intinde cu lingura, imparti aluatul in 2 parti si coci 2 blaturi (de preferinta pe hartie de copt).
Pregatesti crema asa:
  1. Amesteci laptele cu faina si apoi il fierbi la foc mic pana se ingroasa.
  2. Dupa ce s-a racit, adaugi coaja rasa de la cele 2 lamai.
  3. Separat, freci untul cu zaharul pudra si adaugi din crema preparata anterior cate putin si amesteci incontinuu.
  4. La sfarsit, adaugi zeama de la cele 2 lamai.
  5. Asamblezi cele 3 blaturi incepand de jos cu unul maro, apoi cu cel galben si ultimul maro.
  6. Peste ultimul blat, intinzi putina crema si pui diverse ornamente de ciocolata sau altele, dupa preferinta.
  7. Inainte de a consuma prajitura, o dai timp de 2 ore la rece pentru ca blaturile sa se inmoaie.
  8. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura in doua culori "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Prajitura in doua culori" Prajitura in doua culori - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
tanea Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
Chiar acuma fac reteta prajitura asta,tre sa fie tare gustoasa!!!




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.