Cozonac cu nuca romanesc - Retete Culinare

Cozonac cu nuca romanesc


Pentru aluat iti trebuie:
  • 2 kg faina
  • 500 g zahar
  • 80 g drojdie proaspata
  • 8 galbenusuri
  • 150 ml ulei
  • 600 ml lapte dulce sau acru
  • 1/2 pachet unt
  • 200 g smantana
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 esenta de rom
  • 1 esenta de vanilie
  • 4 pachetele de zahar vanilat
  • 2 lingurite cu sare
  • 200 ml bors proaspat.
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 500 g miez de nuca macinat
  • 8 albusuri
  • 30 g cacao
  • 100 g zahar
  • 100 g stafide
  • coaja de la o portocala taiata marunt
  • 1 fiola esenta de fistic
  • 2 pliculete zahar vanilat.
Pregatesti asa:
  1. Cerni faina de 2 ori prin sita deasa intr-un lighean mare.
  2. Apoi o amesteci cu zaharul.
  3. Bati bine galbenusurile cu sarea.
  4. Freci drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza.
  5. Adaugi borsul cald, adaugi faina si bati, facand o maia subtire ca smantana.
  6. Lasi la crescut, iar cand isi mareste volumul, rastorni maiaua peste faina si amesteci bine.
  7. Incorporezi ouale, apoi laptele caldut, smantana si untul inmuiat.
  8. La urma adaugi uleiul, putin cate putin.
  9. Framanti aluatul pana se desprinde de maini si face basici.
Pregatesti umplutura asa:
  1. Bati bine cele 8 albusuri cu mixerul cu 100 g zahar pana obtii o bezea.
  2. Adaugi amestecul peste miezul de nuca care a fost amestecat cu cacao si cu esente.
  3. Dupa ce aluatul a crescut, il rastorni peste o planseta sau pe masa unsa cu ulei si il imparti in 4 parti egale, intinzi fiecare bucata cu sucitorul, cam de 60 cm lungime si 25 cm latime si adaugi compozitia de nuca.
  4. Presari peste fiecare bucata stafide si coaja de portocala.
  5. Rulezi sub forma de sul si impletesti apoi cozonacul.
  6. Pui cozonacul in tavi, in care ai pus in prealabil, hartie de copt sau le-ai uns cu putina margarina si le-ai tapetat cu faina.
  7. Lasi aluatul la crescut in tava, inainte de a-l baga in cuptor.
  8. Ungi cozonacul cu ou batut si il presari cu zahar.
  9. Coci in cuptorul preincalzit, la foc moderat timp de 40-50 de minute.
  10. Calitatea cozonacului depinde de ingredientele pe care le folosesti (toate trebuie puse calde), dar si de framantat.
  11. Pofta buna!
Cozonac cu nuca romanesc

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cozonac cu nuca romanesc "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Cozonac cu nuca romanesc - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.