Prajitura de Craciun - Retete Culinare

Prajitura de Craciun


Pentru foi iti trebuie:
  • 8 albusuri
  • 500 g zahar
  • 400 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 pliculet praf de copt.
Pentru crema iti trebuie:
  • 8 galbenusuri
  • 1 ou
  • 250 g zahar
  • 4 lingurite lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 pachet margarina
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 fiola esenta de rom.
Pentru glazura iti trebuie:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 g unt.
Pregatesti asa:
  1. Bati albusurile spuma, adaugi zaharul si bati in continuare pana obtii o spuma tare ca pentru bezea.
  2. Adaugi si restul ingredientelor, amesteci si imparti aluatul in 3 parti (foi), pe care le coci separat, cate 15 minute fiecare.
Pregatesti crema asa:
  1. Amesteci galbenusurile, oul si zaharul, adaugi laptele, cacaua si ciocolata rasa.
  2. Fierbi la bain-marie aceasta compozitie pana obtii o crema groasa asemeni smantanei.
  3. O lasi sa se raceasca, timp in care freci spuma margarina.
  4. Dupa ce s-a racit crema, adaugi margarina si esenta de rom.
Pregatesti glazura asa:
  1. Topesti ciocolata amaruie impreuna cu 50 g margarina pe baie de aburi si o pui peste prajitura, apoi decorezi cu ciocolata alba, topita pe baie de aburi, dupa imaginatie.
  2. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura de Craciun "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura de Craciun - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.