Rata cu sos de portocale - Retete Culinare

Rata cu sos de portocale


Iti trebuie:
  • 1 rata
  • sare grunjoasa
  • piper negru si rosu boabe, dar si macinat
  • 3-4 portocale
  • 20 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 g unt
  • 1 salata verde
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml vin alb sec
Pregatesti asa:
  1. Iei rata, o cureti si o speli in 2-3 jeturi de apa rece.
  2. Crestezi uniform carnea, astfel incat sa se patrunda si sa dea un aspect placut preparatului.
  3. Ungi rata cu unt pe toata suprafata si o condimentezi cu piperul rosu si negru macinat.
  4. Stropesti apoi cu vinul spumos si o perpelesti in tigaia unsa cu unt sau cu ulei.
  5. Lasi la prajit circa 3-4 minute pe fiecare parte si apoi scoti rata si o pui intr-o tava termorezistenta, pe care o introduci in cuptorul incalzit in prealabil.
  6. Stropesti rata din cand in cand cu sosul din tava, ca sa nu se usuce.
  7. Separat, cureti portocalele, le feliezi si le calesti in untul topit cu zaharul.
  8. Adaugi un praf de sare si lasi sa fiarba timp de 5-10 minute.
  9. Dupa ce s-a rumenit rata, o scoti din cuptor si o servesti cu sosul de portocale.
  10. Pofta buna!
Rata cu sos de portocale

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Rata cu sos de portocale "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Rata cu sos de portocale - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.