Cozonac simplu - Retete Culinare

Cozonac simplu


Iti trebuie:
  • 1 l lapte
  • 7 oua
  • 2 kg faina
  • 50 g zahar
  • 20 linguri ulei
  • 1 pachet unt
  • drojdie cat 4 nuci mai mari
  • 1 lamaie
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 2 lingurite rase de sare
Pregatesti asa:
  1. Dizolvi drojdia cu putin zahar si cu putin lapte intr-o craticioara, dupa care o amesteci cu 250 g lapte si apoi cu faina pana se face un terci mai gros si il lasi la crescut.
  2. In vasul de framantat, oparesti putina faina cu 250 ml lapte (laptele sa fie fierbinte cat suporta degetul).
  3. Dupa ce faina a devenit calduta, o amesteci cu drojdia crescuta si o lasi din nou la crescut.
  4. Separi albusurile de galbenusuri si le bati pe fiecare in parte: albusurile simple, iar galbenusurile cu sarea.
  5. Restul de lapte il amesteci cu zaharul si le tii pe foc pana se topeste zaharul.
  6. Amesteci laptele caldut cu aluatul crescut si cu restul de faina (daca mai este nevoie, mai adaugi faina).
  7. Pui si galbenusurile, le incorporezi, apoi adaugi si albusurile si le incorporezi bine.
  8. Adaugi si mirodeniile: lamaia stoarsa si rasa si romul.
  9. Framanti bine, intr-un singur sens, picurand putin ulei de jur - imprejur, timp de 45 de minute.
  10. Lasi aluatul la crescut, apoi il intinzi, il ungi cu unt, il rulezi si il pui in forma de cozonac.
  11. Lasi sa mai creasca si in forma si apoi il bagi in cuptor sa se coaca.
  12. Pofta buna!
Cozonac simplu

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cozonac simplu "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


2 Raspunsuri la "Cozonac simplu" Cozonac simplu - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
dorina Nota: Retete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota Maxima Fara nota
foarte gustos

 
maria Nota: Retete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota Maxima Fara nota
Deosebit, multumim! As vrea daca se poate, sa detailati tehnica de impaturire/impletire, al aluatului. MULTUMESC.




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.