Coltunasi cu gem - Retete Culinare

Coltunasi cu gem


Pentru aluat iti trebuie:
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 40 g drojdie
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 100 g unt
  • arome (coaja de lamaie, zahar vanilat etc.)
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 3 linguri rom
  • 250 g gem de prune (sau orice alt fel de gem)
  • esenta de vanilie
  • un praf de scortisoara
  • zahar pudra pentru pudrat.
Pregatesti asa:
  1. Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, doua linguri de faina si 3 de lapte si se lasa sa creasca.
  2. Intr-un castron, se pun faina, zaharul, praful de sare, galbenusurile, laptele caldut, untul topit si se framanta adaugand cate putin din maiaua ce a crescut.
  3. Aluatul obtinut se lasa la dospit, intr-un loc cald.
  4. Intre timp, se amesteca gemul cu romul si se adauga, dupa gust, scortisoara, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
  5. Se intinde o foaie din aluatul ce a crescut si se taie in 16 patratele.
  6. In fiecare patratica se pune cate o lingurita de gem si se impatureste in forma dorita.
  7. Se asaza coltunasii in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt, dupa care se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptor.
  8. Dupa ce s-au rumenit, se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar.
  9. Pofta buna!
Coltunasi cu gem

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Coltunasi cu gem "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


2 Raspunsuri la "Coltunasi cu gem" Coltunasi cu gem - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
cristina Nota: Retete de Deserturi - Nota MaximaRetete de Deserturi - Nota MaximaRetete de Deserturi - Nota MaximaRetete de Deserturi - Nota MaximaRetete de Deserturi Fara nota
e buna si are aspect placut

 
Aura Nota: Retete de Deserturi - Nota MaximaRetete de Deserturi - Nota MaximaRetete de Deserturi - Nota MaximaRetete de Deserturi - Nota MaximaRetete de Deserturi - Nota Maxima Fara nota
Voi face aceasta reteta cat de curand!




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.