Prajitura cu nuca si glazura de ciocolata - Retete Culinare

Prajitura cu nuca si glazura de ciocolata


Pentru foi iti trebuie:
  • un cub drojdie
  • 500 g faina
  • 100 g unt
  • 1/2 pahar zahar
  • 2 oua
  • sare
  • putin lapte caldut
  • gem acrisor
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 500 g nuca macinata
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura esenta de rom
Pentru glazura iti trebuie:
  • 4 linguri apa
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata de menaj.
Pregatesti asa:
  1. Intr-un pahar se amesteca drojdia, o lingurita zahar, putin lapte caldut si se lasa 10 minute la dospit.
  2. Separat, se cerne faina, se face in mijloc un cuib, se pune untul la temperatura camerei sau taiat felii, se amesteca putin, se adauga drojdia dizolvata in lapte, putina sare, ouale si zaharul.
  3. Aluatul se framanta bine si se imparte in trei.
  4. Pentru crema, se amesteca nuca cu zaharul si romul.
  5. Se intinde o foaie de aluat, se pune intr-o tava tapetata cu faina, se unge cu gem si se pune jumatate din compozitia cu nuca, se apasa nuca, apoi se pune a doua foaie de aluat, care se unge cu gem, se adauga si restul de nuca, iar apoi se pune a treia foaie de aluat.
  6. Prajitura se da la cuptor, pana se rumeneste.
  7. Intr-o craticioara, pe foc mic, se pun apa si zaharul.
  8. Cand s-a topit zaharul, se adauga ciocolata taiata marunt sau razuita.
  9. Cand s-a topit ciocolata, se pune si untul si se amesteca.
  10. Dupa ce s-a racit prajitura, se toarna glazura calda.
  11. Prajitura se decoreaza dupa bunul plac.
  12. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu nuca si glazura de ciocolata "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu nuca si glazura de ciocolata - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.