Lasagna al forno - Retete Culinare

Lasagna al forno


Iti trebuie:
  • 500-600 g carne tocata de porc si vita
  • un pachet foi de lasagna (500 g)
  • 600 ml bulion sau sos de rosii
  • 500 ml lapte
  • 500 g mozzarella sau cascaval
  • 5 linguri rase de faina
  • un cub de unt (25 g)
  • 2 catei de usturoi
  • 250 ml supa pui (sau cub concentrat)
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • nucsoara
Pregatesti asa:
  1. Carnea se caleste cu 2-3 linguri de ulei, sare si piper.
  2. Cand a inceput sa se rumeneasca, dupa aproximativ 7 minute, se pune usturoiul pisat si supa si se mai lasa 10-15 minute sa scada.
  3. Dupa ce a scazut, se adauga bulionul.
  4. Se mai lasa 2 minute dupa ce da in clocot.
  5. Sosul bechamel se face din cubul de unt, lapte, faina, un varf de cutit de rozmarin si un varf de cutit de nucsoara.
  6. Se amesteca faina cu putin lapte, apoi se subtiaza cu restul de lapte, untul si condimentele.
  7. Se pune la foc mediu si se amesteca continuu sa nu se prinda.
  8. Dupa ce a inceput sa clocoteasca, se mai fierbe 5 minute, ca sa se ingroase mai mult.
  9. Se da mozzarella sau cascavalul pe razatoarea mare.
  10. Tava putin mai inalta, se unge cu unt sau cu ulei.
  11. Se pune un strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, foi, sos alb, branza.
  12. Se pune apa sau supa de pui pana la nivelul ultimei foi puse.
  13. Cu grasimea pe care o va lasa branza are in ce sa fiarba.
  14. Aveti grija sa nu umpleti tava pana sus, pentru ca se umfla.
  15. Se da la cuptor la foc mediu, cam 45 de minute.
  16. Se verifica daca intra furculita in foaie usor, apoi se scoate si se serveste fierbinte.
  17. Pofta buna!
Lasagna al forno

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Lasagna al forno "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Lasagna al forno" Lasagna al forno - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
auras Nota: Retete Italiene - Nota MaximaRetete Italiene - Nota MaximaRetete Italiene - Nota MaximaRetete Italiene - Nota MaximaRetete Italiene - Nota Maxima Fara nota
f bune




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.