Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Lichior de lamaie
http://www.bucatarul.ro/retete-_3061_1_-Lichior-de-lamaie/Lichior-de-lamaie.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: Dumitras Vlad
Data 9/01/2011
 

Speli lamaile in apa fierbinte si le decojesti atent, indepartand partea alba, carnoasa. Asezi cojile in alcool si le macerezi timp de 3-4 zile, la temperatura...


Iti trebuie:
  • 6 lamai verzi
  • 500 ml vodca
  • 1 baton vanilie ( sau 4 plicuri zahar vanilat )
  • 200 g zahar alb tos
  • apa.
Pregatesti asa:
  1. Speli lamaile in apa fierbinte si le decojesti atent, indepartand partea alba, carnoasa.
  2. Asezi cojile in alcool si le macerezi timp de 3-4 zile, la temperatura camerei.
  3. Zeama stoarsa a citricelor o pastrezi la frigider in acest interval.
  4. Din zahar si 200 ml apa rece fierbi un sirop, pana cand cristalele se topesc, iar siropul are consistenta unei gelatine lichide.
  5. Strecori alcoolul parfumat printr-un filtru de cafea, adaugi siropul de zahar si zeama de lime.
  6. Omogenizezi si torni in sticle decorative sterilizate, introducand batonul de vanilie.
  7. Poti servi lichiorul dupa circa 5-7 zile.