Peste alb fiert in sos de vin - Retete Culinare

Peste alb fiert in sos de vin


Iti trebuie:
  • 1 kg peste (cod)
  • 150 ml vin alb sec
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
Pentru sos iti trebuie:
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 1 galbenus
  • 200 g smantana
  • zeama in care a fiert pestele
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Scoti fileurile de peste, le rulezi si le fixezi, strapungandu-le cu scobitori.
  2. Pui fileurile de peste intr-un vas impreuna cu ceapa taiata marunt, cu unt si vin.
  3. Fierbi pestele inabusit pe foc slab, timp de 15 minute.
  4. Calesti untul si faina pentru sos, fara sa le lasi sa se rumeneasca, apoi le stingi cu smantana si cu zeama de peste.
  5. Bati amestecul cu un tel, sa nu se formeze cocoloase si lasi sa mai fiarba timp de 20 de minute.
  6. Pasezi sosul printr-o sita fina, inoxidabila, adaugi galbenusurile si zeama de lamaie.
  7. Servesti sosul in sosiera si pestele alaturi.
  8. Pofta buna!
Peste alb fiert in sos de vin

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Peste alb fiert in sos de vin "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Peste alb fiert in sos de vin - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.