Curcan umplut cu nuci - Retete Culinare

Curcan umplut cu nuci


Iti trebuie:
  • 1 curcan
  • 500 g miez de nuca
  • 500 g ceapa
  • 200 ml ulei
  • 5-6 oua
  • 100 g pesmet alb
  • 50 ml rom
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat.
Pregatesti asa:
  1. Cureti curcanul, il speli, il stergi cu un servet curat, il sarezi si il tii la rece pana prepari umplutura.
  2. Cureti miezul de nuca, il pui intr-o tava pe hartie alba si il introduci in cuptor la foc foarte slab, cu usa cuptorului deschisa, amestecandu-se mereu pana se usuca bine.
  3. Lasi apoi sa se raceasca miezul de nuca si il treci prin masina de nuci.
  4. Intre timp, tai ceapa marunt si o calesti cu o parte din ulei pana se rumeneste putin, dupa care o iei de pe foc si adaugi pesmetul, patrunjelul verde taiat marunt, ouale, piper, sarea si nucile macinate.
  5. Amesteci, adaugi romul si cu compozitia respectiva umpli curcanul.
  6. Il cosi si il ungi cu restul de ulei, il asezi intr-o tava cu putina apa si il introduci in cuptor.
  7. Ungi curcanul din cand in cand cu grasimea din tava.
  8. Dupa ce s-a rumenit, il intorci, iar daca s-a rumenit prea repede, micsorezi focul si pui peste curcan o hartie unsa cu grasime.
  9. Il mai lasi la cuptor circa 2-3 ore.
  10. Pofta buna!
Curcan umplut cu nuci

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Curcan umplut cu nuci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Curcan umplut cu nuci - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.