Amandine delicioase - Retete Culinare

Amandine delicioase


Pentru blat iti trebuie:
  • 200 g zahar
  • 6 oua
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 8 linguri faina (150 g)
  • 1 lingurita praf de copt
Pentru crema iti trebuie:
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g unt sau margarina
  • 100 g ciocolata neagra
  • 75 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta rom
Pentru sirop iti trebuie:
  • 100 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita cafea
Pentru glazura iti trebuie:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca
  • 50 g unt
Pregatesti asa:
  1. Pentru blat, se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc.
  2. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei, iar in tot acest timp compozitia se amesteca cu lingura de jos in sus.
  3. Treptat, se adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt si se amesteca pana se omogenizeaza.
  4. In tava unsa, tapetata cu faina sau cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace 30-35 de minute.
  5. Dupa ce e gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
  6. Pentru crema, se amesteca untul moale cu zaharul pudra, pana devine cremos, apoi se adauga ciocolata topita cu 2 linguri de lapte si se omogenizeaza.
  7. Se adauga frisca lichida si esenta de rom si se amesteca.
  8. Se lasa la rece, pana la asamblare.
  9. Separat, se prepara siropul.
  10. Se amesteca ingredientele intr-un ibric si se fierb pana se dizolva complet zaharul.
  11. Apoi se da la o parte si se lasa sa se raceasca.
  12. Intre timp, se pregateste glazura.
  13. Se rupe ciocolata bucati, apoi se amesteca cu frisca lichida si cu untul si se tine pe foc pana se omogenizeaza.
  14. Blatul se taie in 2 foi egale.
  15. O foaie se asaza pe o tava, se insiropeaza, nu foarte mult, se intinde crema, se acopera cu cea de-a doua foaie insiropata si se lasa la rece.
  16. Dupa o ora, se scoate de la frigider si se acopera cu glazura.
  17. Se mai lasa un pic la rece, apoi se portioneaza si se decoreaza cu frisca.
  18. Pofta buna!
Amandine delicioase

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Amandine delicioase "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Amandine delicioase" Amandine delicioase - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
marinela Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
este cel mai bun site de prajituri pe care l-am vazut




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.