Vol au vent - Retete Culinare

Vol au vent


Iti trebuie:
  • 400 g aluat pentru foietaj
  • 400 g piept de curcan
  • 200 g branza gorgonzola
  • 100 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Intindeti aluatul intr-o foaie de circa 1 cm grosime, apoi, cu o forma rotunda (forma de briosa) cu diametrul de circa 10 cm, decupati rondele de aluat.
  2. Jumatate din rondelele obtinute decupati-le in mijloc, folosind o forma (pahar) mai mica in diametru (circa 7-8 cm).
  3. Puneti peste fiecare rondea intreaga de aluat, un inel de aluat, dupa care presati-le usor cu podul palmei.
  4. Puneti-le intr-o tava de cuptor stropita cu apa si coaceti-le ia foc mic, circa 15-20 minute sau pana cand cresc frumos si se rumenesc putin.
  5. Intre timp, taiati pieptul de curcan in cubulete si caliti-le in 50g unt, pana cand se rumenesc usor.
  6. Dupa 10 minute, adaugati usturoiul tocat cat mai marunt si potriviti de sare si piper, dupa gust.
  7. In alta tigaie topiti untul ramas, puneti apoi faina si caliti-o la foc mic 1-2 minute, dupa care stingeti cu laptele si vinul si amestecati incontinuu pana cand se ingroasa.
  8. Adaugati in sosul de faina branza gorgonzola, frecata bine cu galbenusurile si potriviti de sare si piper.
  9. Mai lasati sa fiarba 1 minut la foc mic, dupa care puneti si bucatelele de piept de curcan.
  10. Acoperiti tigaia cu un capac si fierbeti totul inca 2-3 minute, la foc mic.
  11. Scoateti din cuptor aluatul cand este rumenit usor si puneti in interiorul fiecarei forme cate 2-3 linguri din amestecul cu carne.
  12. Puneti din nou tava in cuptor, la foc potrivit, pana cand vol-au-vent-ul se rumeneste bine pe deasupra.
  13. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Vol au vent "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Vol au vent  - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.