Consome royal - Retete Culinare

Consome royal


Iti trebuie:
  • 3 kg oase de vita
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina
  • 2 cepe
  • sare
  • piper.
Pentru limpezire iti trebuie:
  • 3 oua
  • 2 albusuri
  • 400 ml lapte fierbinte
  • 50 g unt
  • un praf de nucsoara
  • sare.
Pregatesti asa:
  1. Spargeti oasele, spalati-le si puneti-le la fiert in 6 litri apa cu 1 lingura sare.
  2. Cand incepe sa fiarba, luati spuma de cate ori este cazul.
  3. Dupa 2 ore de fiert, adaugati legumele curatate, spalate si taiate ca pentru ciorba si ceapa, coapta 30 de minute in cuptor.
  4. Continuati fierberea inca 2 ore, apoi luati oala de pe foc.
  5. Degresati supa si strecurati-o printr-o sita foarte fina si printr-un tifon impaturit in 4 si umezit.
  6. Pentru limpezirea supei, amestecati intr-un castron albusurile cu 2-3 linguri de apa rece, apoi adaugati carnea de vita tocata, legumele curatate,
  7. spalate si taiate in felii, piperul boabe si lasati 10 minute sa se macereze.
  8. Puneti compozitia in supa si amestecati, incontinuu, pana cand incepe sa fiarba.
  9. Faceti focul cat mai mic si lasati la fiert inca 50-60 de minute.
  10. Cand supa s-a limpezit bine opriti focul, lasati-o 10-15 minute sa se aseze, apoi strecurati-o inca o data prin sita si tifon pentru a obtine un consome cat mai clar.
  11. Se bat ouale, nucsoara, sarea si laptele fierbinte.
  12. Se unge o tava cu unt proaspat in care se toarna compozitia de mai sus, groasa cam de 1cm.
  13. Se pune tava la bain-marie, la cuptor si se lasa la foc potrivit, pana cand se coace compozitia.
  14. Se face proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este coapta la mijloc.
  15. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
  16. Se taie apoi in patratele si se pun in castron.
  17. Peste ele se toarna consome limpezit fierbinte.
  18. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Consome royal "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Consome royal - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.