Sos spaniol - Retete Culinare

Sos spaniol


Iti trebuie:
  • 80 g unt sau alta grasime
  • 80 g costite afumate
  • 1/2morcov
  • 1 foaie de dafin
  • 1 fir de cimbru
  • 7 - 8 tulpini de patrunjel - fara frunze
  • 50 g faina
  • 200 ml vin alb
  • 1 litru supa de oase
  • 30 ml cognac foarte bun
  • 1 lingura pasta concentrata de rosii
  • 70 g ciuperci
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Incalziti untul sau grasimea si puneti costitele la prajit, la foc mic, impreuna cu zarzavatul curatat si taiat in feliute.
  2. Amestecati din cand in cand, ca sa nu se prinda de vas.
  3. Cand sunt pe jumatate prajite, adaugati faina si rumeniti-o la foc mic, amestecand continuu.
  4. Cand faina s-a rumenit uniform, se iarna in vas supa, putin cate putin, amestecand pentru a nu se forma cocoloase.
  5. Lasati sa fiarba la foc mic o jumatate de ora, apoi adaugati in vas vinul si pasta de rosii.
  6. Puneti si ciupercile taiate si se mai fierbe inca o jumatate de ora, tot la foc foarte mic.
  7. Pentru rafinarea acestui sos (operatiunea este valabila si la altele) procedati in felul urmator: eliminati spuma ori de cate ori este nevoie, treceti
  8. prin sita sosul (fara zarzavat) dupa ce a fiert timp de 1 ora, apoi puneti-l din nou la fiert.
  9. Sub o parte a vasului puneti o lingura sau un cutit, in asa fel incat vasul sa stea putin inclinat.
  10. Chiar daca focul este foarte mic, sosul fierbe si se ridica incet la suprafata grasimea.
  11. Aceasta trebuie luata cu o lingura si eliminata.
  12. Din cand in cand se adauga pentru compensare cate 1 lingura apa rece in sos.
  13. Aceasta operatiune de curatare a sosului, de rafinare a lui se incheie cand sosul este curat, fara grasime sau faina la suprafata.
  14. Sosul fiert are consistenta unui sirop de calitate.
  15. In mod normal, cand sosul se reduce prin fierbere si strecurare la cantitatea de 1 litru, el are si consistenta potrivita.
  16. Se adauga cognac-ul si se amesteca bine, se mai lasa pe foc 3 minute si apoi se mai trece inca o data prin sita.
  17. Acest sos este baza tuturor sosurilor brune.
Sos spaniol

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Sos spaniol "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Sos spaniol - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.