Sos bolognez - Retete Culinare

Sos bolognez


Iti trebuie:
  • 3 tulpini de telina
  • 4 cepe
  • 4 foi de salvie
  • patrunjel, tarhon, marar, dafin
  • 2 fire de rozmarin
  • 500 g cane de vita
  • 5 linguri ulei de masline
  • 400 g rosii decojite
  • 350 ml supa carne
  • 5 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Taiati carnea in cubulete si rumeniti-o in uleiul de masline.
  2. Adaugati ramurile de telina, ceapa si usturoiul, taiate cat mai marunt.
  3. Taiati in cubulete rosiile si adaugati-le in vasul cu carne.
  4. Lasati vasul la foc mic 15 minute.
  5. Adaugati supa de vita, buchetul aromat si vinul.
  6. Condimentati, dupa gust, cu sare si piper si lasati sa fiarba la foc mic timp de 2 ore, cu vasul acoperit.
  7. Daca sosul scade prea mult, se poate adauga apa calda pentru completare.
  8. In acest caz, sosul trebuie condimentat din nou.
  9. Inainte de servire, inlaturati buchetul aromat si adaugati salvia si rozmarinul.
  10. Acest sos se potriveste cu paste sau cu legume fierte sau coapte la cuptor.

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Sos bolognez "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Sos bolognez - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.