Mancarica romaneasca - Retete Culinare

Mancarica romaneasca


Iti trebuie:
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei
  • 2 carnati mai mari sau 4 mai mici (se socoteste 15 cm de persoana)
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Din faina, oua, sare si 2 linguri ulei framantati un aluat tare pe care lasati-l la uscat 2-3 ore.
  2. In functie de marimea oualor este posibil sa mai trebuiasca sa adaugati faina.
  3. Daca vreti ca aluatul sa se usuce mai repede, impartiti-l in mai multe bucati.
  4. Radeti aluatul pe razatoarea mare pe care ati infainat-o inainte de aceasta operatiune.
  5. Lasati tascutele obtinute risipite pe un stergar sa se usuce.
  6. Intre timp, caliti in ulei ceapa tocata marunt si cand aceasta s-a inmuiat, adaugati carnatii taiati in bucatele mai mari, cimbrul si 500 ml apa.
  7. Lasati sa fiarba la foc potrivit.
  8. Incalziti 1 lingura ulei intr-o tigaie si puneti tascutele la rumenit.
  9. Amestecati mereu, pentru a se rumeni uniform.
  10. Cand sunt rumenite, turnati peste ele 2 cani de apa fierbinte, cat sa le acopere si sa le depaseasca de 2 degete.
  11. Sarati si piperati si lasati tarhanele sa fiarba la foc potrivit.
  12. Cand s-au inmuiat, turnati-le in vasul cu carnati, mai lasati sa fiarba pana cand scade lichidul si puneti usturoiul pisat si cimbrul.
  13. Acoperiti vasul, mai lasati-l pe foc 3 minute, amestecati in vas si opriti focul.
  14. Pofta buna!
Mancarica romaneasca

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Mancarica romaneasca "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Mancarica romaneasca - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.