Pogacele cu jumari - Retete Culinare

Pogacele cu jumari


Iti trebuie:
  • 1 kg faina
  • 40 g drojdie
  • 4 oua
  • 500 g jumari proaspete de porc
  • 200 ml ulei
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri seminte de chimen
  • sare
  • piper
  • cimbru.
Pregatesti asa:
  1. Puneti faina intr-un castron, faceti in mijloc o adancitura in care puneti drojdia maruntita amestecata cu zaharul si turnati peste ele putin lapte caldut.
  2. Amestecati laptele cu drojdia si zaharul si cu putina faina, apoi lasati maiaua sa creasca la loc cald.
  3. Cand si-a dublat volumul, adaugati laptele ramas, 3 oua batute, si atrageti cu lingura de pe margine cate putina faina pana cand o incorporati toata in compozitie.
  4. Incepeti si framantati aluatul, adaugand cate putin ulei, sarati aluatul in acest timp.
  5. Cand aluatul se desprinde usor de pe maini, adunati-l in mijlocul vasului, presarati-l cu faina si acoperiti-l cu un servet gros.
  6. Lasati-l la loc cald sa dospeasca cel putin o jumatate de ora.
  7. Intre timp, dati jumarile prin masina de tocat.
  8. Intindeti din aluat o foaie cu grosimea de un deget.
  9. Peste aceasta intindeti in strat uniform pasta de jumari.
  10. Impachetati foaia de aluat incepand cu marginile aduse spre mijloc, apoi in doua pe orizontala si inca o data in doua pe verticala.
  11. Lasati aluatul sa stea 10 minute la frigider.
  12. Puneti-I apoi pe planseta si intindeti din nou o foaie de grosimea unui deget.
  13. Impachetati dupa aceeasi metoda si puneti-l la frigider pentru 10 minute.
  14. Repetati cel putin inca o data operatiunea cu impaturirea.
  15. Intindeti din nou o foaie cu grosimea de un deget.
  16. Trasati cu un cutit un gratar din linii superficiale deasupra foii.
  17. Decupati din aceasta pogacelele cu ajutorul unui pahar de vin cu gura infainata.
  18. Ungeti pogacelele cu ou batut si presarati-le cu seminte de chimen si eventual cu sare grunjoasa.
  19. Coaceti-le la foc potrivit.
  20. Scoateti-le cand s-au rumenit uniform.
  21. Pofta buna!
Pogacele cu jumari

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Pogacele cu jumari "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Pogacele cu jumari - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.