Tiramisu delicios - Retete Culinare

Tiramisu delicios


Iti trebuie:
  • 250 g mascarpone
  • 350g piscoturi de sampanie
  • 5 galbenusuri + 1 albus
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao neagra
  • 300 ml cafea espresso (sau 12 lingurite cafea solubila)
  • 100 ml lapte
  • 60 ml cognac sau lichior de calitate.
Pregatesti asa:
  1. Frecati galbenusurile cu zaharul pana se obtine o compozitie spumoasa.
  2. Adaugati crema mascarpone si omogenizati amestecul cu mixerul.
  3. In functie de gust, in aceasta faza se poate adauga jumatate din cantitatea de cognac.
  4. Adaugati albusul batut separat si bateti in continuare pana ce crema devine pufoasa.
  5. Preparati "siropul" amestecand cafeaua cu cognac-ul.
  6. Daca folositi cafea solubila, e bine sa dizolvati cafeaua in cognac si apoi sa completati cu apa pana la 400 ml (doua cani).
  7. Asezati un strat de piscoturi intr-o tava unul langa altul, dupa ce le-ati insiropat pe fiecare in parte.
  8. Pentu aceasta folositi doar jumatate (cel mult o cana) din "sirop", intindeti in strat uniform jumatate din crema peste stratul de piscoturi insiropate.
  9. Peste aceasta asezati alt strat de piscoturi insiropate.
  10. Peste ele intindeti crema ramasa, avand grija ca nici o portiune de piscot sa nu ramana neacoperita.
  11. Printr-o sita fina, cerneti deasupra cacao, acoperind cu un strat subtire toata suprafata prajiturii.
  12. Tiramisu se tine la rece cel putin 12 ore, inainte de servire.
  13. Pofta buna!
Tiramisu delicios

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tiramisu delicios "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tiramisu delicios - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.