Prajitura cu cirese si ciocolata - Retete Culinare

Prajitura cu cirese si ciocolata


Pentru blat iti trebuie:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 100 g faina
  • 50 g cacao
  • 200 g unt
Pentru sirop iti trebuie:
  • 200 g zahar
  • 350 ml apa
  • 50 ml lichior de cirese
Pentru ornare iti trebuie:
  • 800 ml frisca
  • 500 g cirese conservate in alcool
  • 80 g zahar
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 150 g ciocolata neagra.
Pregatesti asa:
  1. Bateti energic ouale cu zaharul pana cand amestecul devine spumos.
  2. Adaugati faina si cacaoa, apoi 150g unt topit.
  3. Amestecati bine pentru omogenizare.
  4. Din aceasta compozitie coaceti 3 blaturi, la foc potrivit, in tava rotunda cu diametrul de 25cm.
  5. Lasati blaturile sa se raceasca fara sa le suprapuneti.
  6. Pregatiti siropul, amestecand ingredientele si fierbandu-le 3 minute.
  7. Puneti un blat pe platou, stropiti-l cu sirop rece si apoi puneti pe el un strat uniform de frisca amestecata cu zahar.
  8. Pe stratul de frisca asezati cirese bine scurse de lichior.
  9. Deasupra cireselor puneti alt strat de frisca si apoi al doilea blat.
  10. Operatia se repeta si pentru blatul urmator.
  11. Imbracati blatul de deasupra in frisca si ornati-l cu ciocolata rasa pe razatoarea mare sau cu "aschii" de ciocolata obtinute cu ajutorul unui cutit bine ascutit.
  12. Pofta buna!
Prajitura cu cirese si ciocolata

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu cirese si ciocolata "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Prajitura cu cirese si ciocolata" Prajitura cu cirese si ciocolata - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
IONELKA Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri Fara nota
SUPER BUNA




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.