Tarta cu marmelada - Retete Culinare

Tarta cu marmelada


Iti trebuie:
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 200-300 g gem, marmelada de zmeura.
Pregatesti asa:
  1. Frecati untul cu zaharul pana cand obtineti o compozitie cremoasa, usor spumoasa.
  2. Adaugati oul, batut putin inainte si continuati frecarea.
  3. Adaugati faina cernuta inainte, amestecata cu bicarbonatul si zeama de lamaie.
  4. Framantati ingredientele pentru a obtine un aluat mai tare care se pune la rece pentru 30 de minute.
  5. Impartiti aluatul in 3 bucati egale.
  6. Din doua bucati intindeti o foaie pe care puneti-o intr-o tava rotunda cu diametrul de 25cm, unsa si tapetata cu faina.
  7. Foaia de aluat trebuie sa imbrace si peretii tavii.
  8. Puneti deasupra foii de aluat gemul sau marmelada in strat uniform.
  9. Din a treia bucata de aluat faceti suluri egale ca grosime cu care construiti un gratar deasupra stratului de gem.
  10. Pentru a masca locul in care se leaga gratarul de marginea tartei, faceti o coronita impletita din 2 suluri de aluat, de jur imprejurul tartei.
  11. Pentru a face gratarul de deasupra puteti sa intindeti din aluat o foaie din care sa decupati apoi, cu rotita de taiat speciala, zimtata, fasii de aluat egale ca latime.
  12. Coaceti tarta la foc potrivit, in cuptorul incalzit dinainte.
  13. Pofta buna!
Tarta cu marmelada

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta cu marmelada "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tarta cu marmelada - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.